Садомазохизъм

Терминът “садомазохизъм” произлиза от имената на двама големи романисти: маркиз дьо Сад и Леополд фон Захер-Мазох. Първият пълни страниците на романите си с образи на жестокост и сексуално насилие, докато вторият – с фигурите на мъже, които са подвластни на волята на любовниците си.

Ако сънувате сцена на садомазохизъм, това може да е отражение на семейните отношения. (Както знаете, нашето подсъзнание може да изразява взаимодействието между членовете на семейството под формата на символични изображения. )

Сън, със сцени на садомазохизъм за мъжете може да означава:

Ако в съня ви вие сте садист, измъчващ жертвата си – по отношение човека, който сънувате, вие изпитвате превъзходство и искате да го контролирате

Ако в съня си изпитвате удоволствие като причинявате болка другиму, това означава, че по този начин това положение отговаря на вашите амбиции и воля за власт.

Ако сънувате себе си като мазохист, който получава удоволствие от измъчването на собственото си тяло, и ви удовлетворява мястото на подчинен, то вие сте под натиск от страна на друг човек, при това тази позиция напълно ви удовлетворява. Сън, в който виждате себе си като измъчван и това ви причинява страдание – това е знак, че гордостта ви страда под натиска на други хора, и не ви пожелава свободно да изразите себе си.